Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

За вчинення ДТП у стані сп’яніння, у якій постраждав підліток, 20-річного вінничанина засудили до 3 років позбавлення волі

Жмеринською окружною прокуратурою в суді доведено винуватість 20-річного жителя Вінницького району у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження). 

У судовому засіданні прокурором доведено, що у січні 2020 року обвинувачений у стані алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія, керував технічно справним автомобілем. Водій не вибрав безпечної швидкості, не врахував дорожньої обстановки, внаслідок чого транспортний засіб під час руху перекинувся та зіткнувся з деревом.

Під час ДТП постраждав 17-річний хлопець, який був пасажиром легковика. Підліток отримав тяжкі тілесні ушкодження, зокрема, гостру недостатність дихання та кому. 

Судово-токсикологічною експертизою встановлено, що на час керування транспортним засобом рівень етилового спирту в крові обвинуваченого становив 0,6 проміле. Крім того в крові було виявлено 1,4 проміле барбітурової кислоти. 

У червні 2021 року, за результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором доказів, Жмеринським міськрайонним судом обвинуваченого засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі. 

У вересні під час судового розгляду Вінницький апеляційний суд апеляційні скарги сторони захисту залишив без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1668