Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2021

Прокурором в апеляційному порядку оскаржено застосований судом запобіжний захід в частині можливості внесення застави щодо чоловіка, який обвинувачується у вчиненні ДТП, внаслідок якої загинули діти

Вінницькою обласною прокуратурою 16.09.2021 до Вінницького апеляційного суду внесено апеляційну скаргу на рішення Немирівського районного суду Вінницької області від 15.09.2021, яким задоволено клопотання прокурора у кримінальному провадженні та продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 20-річному водієві, який 30 березня цього року на території Липовецької громади Вінницької області у стані алкогольного сп’яніння вчинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинуло двоє малолітніх дітей (ч. 4 ст. 286-1 КК України).

Водночас, при постановленні ухвали суд визначив обвинуваченому заставу у розмірі 190 320 гривень, можливість прийняття такого рішення не обґрунтував.

У суді апеляційної інстанції прокуратура наполягатиме на неможливості застосування застави до обвинуваченого, який скоїв тяжкий злочин, та проситиме суд скасувати ухвалу Немирівського районного суду в частині визначення обвинуваченому обраного судом розміру застави. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1519