Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2021

За позовом прокуратури скасовано незаконне рішення про оренду банком шкільного приміщення в м.Немирові  

Немирівською окружною прокуратурою Вінницької області під час реалізації функції представництва інтересів держави, за результатами вивчення стану дотримання вимог законодавства під час розпорядження майном закладів освіти, встановлено, що у м. Немирові, в порушення ст. 80 Закону України «Про освіту», відповідно до якої об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, у 2019 році на підставі рішення органу місцевого самоврядування між навчальним закладом та банківською установою укладено договір оренди приміщення школи, яке перебуває в комунальній власності. Йдеться про частину нежитлової будівлі площею 125 кв. м вартістю 350 тис. грн.

У зв’язку з цим прокуратурою до суду подано позовну заяву про визнання недійсним зазначеного договору оренди та зобов’язання банку звільнити та повернути приміщення школи. 

Усвідомивши обґрунтованість доводів прокурора, у ході судового розгляду навчальний заклад та банк уклали додаткову угоду до договору оренди. Відповідно до неї, сторони дійшли згоди достроково розірвати зазначений правочин та банківська установа звільнила зайняте приміщення.

Рішенням Господарського суду Вінницької області від 15.09.2021 позовні вимоги прокурора задоволені та укладений договір оренди визнано недійсним.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1298