Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2021

За втручання прокуратури у власність держави буде повернуто 30 га землі сільськогосподарського призначення вартістю 7 млн грн на території Погребищенської громади 

Вінницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Погребищенського районного суду про розірвання договорів оренди земельних ділянок та повернення їх у власність держави. 

Установлено, що у 2017 році на території нинішньої Погребищенської територіальної громади приватна особа отримала в оренду 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 30 га вартістю 7 млн грн.

Порушуючи умови договору оренди та норми чинного законодавства, орендар систематично не сплачував орендну плату за користування земельними ділянками.

У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду із позовною заявою про розірвання договору оренди, яку суд першої інстанції задовольнив частково. 

Водночас Вінницький апеляційний суд повністю задовольнив позов прокурора, ухваливши повернути на користь держави усі земельні ділянки, надані у користування недобросовісному орендареві. 

Оскільки на сьогодні рішення суду набуло законної сили, прокуратурою вживаються заходи щодо його реального виконання. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1234