Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2021

Прокуратура забезпечила виконання судового рішення щодо повернення Гайсинській міській раді 10 га землі комерційного призначення вартістю 47 млн грн

За сприяння Гайсинської окружної прокуратури виконано рішення Господарського суду Вінницької області про розірвання з товариством з обмеженою відповідальністю договору оренди землі та повернення земельних ділянок у комунальну власність Гайсинської міської територіальної громади. 

Йдеться про майже 10 гектарів землі, яку підприємство отримало в довгострокову оренду на території м. Гайсина для здійснення виробничої діяльності. Вартість земельних ділянок комерційного призначення становить 47 млн гривень. 

Орендар, порушуючи умови договору оренди та норми чинного законодавства, впродовж кількох років не сплачував орендної плати до місцевого бюджету.

Оскільки орган місцевого самоврядування не вжив заходів для виправлення ситуації, прокуратура звернулася до суду з вимогою про розірвання договору оренди з недобросовісним підприємцем та про повернення ділянок у комунальну власність територіальної громади.

Суд задовольнив позовну заяву прокурора. На сьогодні рішення суду набуло законної сили та за сприяння прокуратури  реально виконане. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1231