Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

Прокуратура відстоює у суді землі НААН України площею 1229 га оціночною вартістю 320 млн грн 

Вінницькою обласною прокуратурою подано заяву про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Вінницького окружного адміністративного суду в частині відмови у задоволенні позову про визнання протиправним та скасування пункту рішення Агрономічної сільської ради Вінницького району, яким позбавлено дослідну станцію Національної академії аграрних наук України права постійного користування землею. 

Агрономічна сільська рада у 2016 році своїм рішенням визнала таким, що втратив чинність державний акт дослідної станції на право постійного користування 1229 га землі сільськогосподарського призначення, чим створила передумови для передачі державної землі у приватну власність. 

Наразі Вінницьким окружним адміністративним судом задоволено вказану заяву в частині скасування рішення суду щодо відмови у задоволенні позову про визнання протиправним та скасування пункту рішення Агрономічної сільської ради, яким позбавлено дослідну станцію Національної академії аграрних наук України права постійного користування землею, та провадження у справі закрито.

Представляючи інтереси держави, прокуратура наполягала на відновленні права користування землею Національної академії аграрних наук України, оскільки передані її державним підприємствам, установам, організаціям в постійне користування землі є обмежено оборотоздатними та можуть перебувати тільки у власності держави. 

Враховуючи, що більша частина земельних ділянок дослідної станції Національної академії аграрних наук України вже передана у приватну власність громадян, прокуратурою збираються матеріали для подальшого захисту інтересів держави. Зокрема, після набуття рішенням суду законної сили вживатимуться додаткові заходи представницького характеру щодо повернення земельних ділянок, які незаконно вибули із державної власності. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2256