Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2021

Суд узяв під варту жителя Могилів-Подільського району, якого підозрюють у зґвалтуванні 11-річної дівчинки 

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 56-річному жителю Могилів-Подільського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (викрадення та незаконне позбавлення волі малолітньої особи), ч. 4 ст. 152 (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років), ч. 6 ст. 153 (сексуальне насильство щодо особи, яка не досягла 14 років) КК України.

Слідством установлено, що підозрюваний 2 вересня надвечір в одному із сіл Могилів-Подільського району шляхом обману завіз до себе додому 11-річну дівчинку, яку зустрів на вулиці села. Чоловік силоміць утримував дитину близько двох годин. Підозрюваний застосував до дівчинки фізичне та сексуальне насильство. 

У цей час мати дитини шукала доньку по селі і, не знайшовши, викликала поліцію. Правоохоронці потрапили у будинок підозрюваного, звільнили малолітню потерпілу, а чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України. 

Згодом затриманому було повідомлено про підозру, а судом, за клопотанням слідчого, погодженого прокурором, до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

У разі доведення винуватості підозрюваного у судовому провадженні йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1617