Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2021

Прокуратурою виявлено факт несвоєчасного виконання вироку суду працівниками поліції

Вінницькою обласною прокуратурою організовано перевірки дотримання працівниками поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» під час виконання вироків судів про призначення особам покарання у виді позбавлення волі чи арешту, які на момент набрання ними законної сили не перебували під вартою.

Встановлено, що працівниками відділення поліції № 2 Жмеринського відділу поліції від липня цього року не вжито заходів для встановлення місцезнаходження та затримання особи, засудженої вироком Шаргородського районного суду до 3 років 9 місяців позбавлення волі за вчинення домашнього насильства. Бездіяльність працівників поліції сприяє засудженому ухилятися від призначеного судом покарання.

У зв'язку з цим Жмеринською окружною прокуратурою начальнику Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області внесено вказівку про невідкладне виконання зазначеного вироку суду. Крім того прокуратура вимагає проведення службового розслідування задля встановлення осіб працівників поліції, з вини яких допущено порушення, та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності. 

До слова, цього року, у тому числі за втручання органів прокуратури, територіальними підрозділами поліції на виконання вироків суду затримано понад 150 осіб, засуджених до покарання у виді позбавлення волі чи арешту.

За результатами розгляду внесених прокурорами 17 вказівок до дисциплінарної відповідальності за неналежне чи несвоєчасне виконання вироків суду цієї категорії притягнуто 12 працівників поліції. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1505