Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2021

За сприяння прокуратури виконано судове рішення про повернення Чернівецькій громаді на Вінниччині 57 га землі 

За сприяння Могилів-Подільської окружної прокуратури виконано рішення Чернівецького районного суду Вінницької області, залишене без змін постановою Вінницького апеляційного суду, про розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки площею 57 га вартістю 7 млн грн у власність Чернівецької територіальної громади Вінницької області.

Йдеться про землі на території Чернівецької ТГ з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Втім орендарка, яка отримала ділянки у користування, розорала їх та засіяла соняшником.

Відповідно до Закону України «Про оцінку земель», величина нормативної грошової оцінки земель для ріллі у кілька разів вища ніж для пасовищ та сіножатей. Вчинивши неправомірні дії, підприємиця спричинила ненадходження до місцевого бюджету додаткових коштів, які могли бути спрямовані на розвиток громади. 

Орендарка оскаржувала рішення суду першої інстанції, який задовольнив позовну заяву прокуратури, в апеляційному порядку. Втім Вінницький апеляційний суд підтвердив правильність позиції прокуратури щодо факту порушення земельного законодавства, залишивши без змін рішення Чернівецького районного суду.

На сьогодні рішення суду реально виконано – понад пів сотні гектарів землі повернуто у комунальну власність. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1177