Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2021

Прокуратура продовжує роботу щодо повернення з незаконного приватного володіння ділянок водного фонду на Старому місті у м. Вінниці

Вінницький міський суд відкрив провадження у справі за позовом Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до фізичної особи про усунення перешкод у користуванні майном та повернення в комунальну власність земельної ділянки водного фонду.

Установлено, що житель м. Вінниці на території міста отримав земельну ділянку площею 0,8 га орієнтовною вартістю 2,1 млн грн для ведення особистого селянського господарства. Вінничанин заволодів землею за відсутності відповідного рішення органу місцевого самоврядування про передачу ділянок та державного акта на право власності на земельну ділянку.

Крім того, вказана ділянка належить до об’єктів водного фонду, і половину її площі займає ставок, розташований у притоці річки Південний Буг.

Оскільки за особливостями свого цільового призначення і правового режиму зазначена ділянка не може використовуватись для ведення сільського господарства та перебувати у приватній власності, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду, який наразі перебуває на розгляді.

Нагадаємо, раніше Вінницький міський суд задовольнив аналогічний позов Вінницької обласної прокуратури про визнання недійсними державних актів про право власності на 1 га земельних ділянок водного фонду вартістю 2,6 млн грн в мікрорайоні Старе місто та витребування їх на користь Вінницької міської ради.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1345