Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

За втручання прокуратури з недобросовісної оренди Томашпільській громаді повертається 8 га землі вартістю 1 млн грн

Рішенням Томашпільського районного суду Вінницької області задоволено позов прокуратури в інтересах Томашпільської селищної ради та Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до фізичної особи про розірвання договору оренди земельної ділянки.

Установлено, що місцевий житель на території Томашпільської громади отримав в оренду строком на 10 років пасовище площею 8,2 га вартістю 1 млн грн для сінокосіння та випасання худоби.

Орендар, порушивши умови договору оренди та норми чинного законодавства, розорав пасовище та впродовж кількох років вирощував на вказаній ділянці зернові культури.

Оскільки орендна плата за ріллю значно більша ніж за пасовище, внаслідок такого зловживання місцевий бюджет недоотримав додаткових коштів.

З’ясувавши це, прокуратура звернулася до суду з вимогою про розірвання договору оренди з недобросовісним орендарем та повернення ділянки у комунальну власність територіальної громади.

Рішенням суду позовну заяву прокурора задоволено. Після набрання рішенням законної сили вживатимуться заходи щодо його реального виконання.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1679