Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи, які намагалися передати наркотичні речовини до установи виконання покарань

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру організатору та трьом членам організованої групи, які намагалися передати наркотичні речовини до установи виконання покарань (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства члени організованої групи упродовж лютого – квітня поточного року здійснювали придбання, зберігання, перевезення особливо небезпечних наркотичних засобів, які планували передати, шляхом перекидання на територію ДУ «Літинська виправна колонія (№ 123)», однак  вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками охорони зазначеної установи.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1272