Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

На Вінниччині припинено постачання наркотиків у місця несвободи

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що один із ув’язнених, який відбуває покарання в ДУ «Вінницька виправна колонія № 86», за участі ще двох засуджених, за сприяння жительки м. Вінниці та інших невстановлених осіб, налагодили канал надходження в установу наркотичних засобів та інших заборонених предметів.

Слідство встановило дату та час перекидання наркотичних засобів через основну огорожу ДУ «Вінницька виправна колонія № 86», в результаті чого вилучено наркотичні засоби та зареєстровано два кримінальних провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 309 КК України за фактом незаконного обігу наркотичних засобів у місцях позбавлення волі та кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, за фактом пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місця позбавлення волі.

У кримінальному провадженні проведено ряд слідчих (розшукових) дій, зокрема обшуки в ДУ «Вінницька виправна колонія № 86», за місцем відбування покарання фігурантів кримінальних правопорушень, у ході яких виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-картки, записники, чорнові записи, згорток порошкоподібної речовини білого кольору. Крім того, за місцем проживання співучасниці, яка мешкає у м. Вінниці, виявлено та вилучено мобільний телефон з сім-карткою, банківську картку, відкриту за вказівкою одного з ув’язнених.

До Вінницького міського суду Вінницької області подано 6 клопотань про накладення арешту на вилучені речі під час проведення обшуків.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1436