Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно податківиці, яка систематично одержувала хабарі (ФОТО)

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно службової особи податкового органу Вінниччини, яка обвинувачується в одержанні та повторному одержанні неправомірної вигоди в завуальованій формі від підконтрольних платників податків – суб’єктів підприємницької діяльності за надання безоплатних сервісних послуг (ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що податківиця впродовж 2020 року здійснювала безоплатне сервісне обслуговування платників податків та водночас одержувала неправомірну вигоду від них. Гроші посадовиця брала від суб’єктів господарювання за надання їм консультацій щодо правильного та вчасного подання податкової звітності; за завчасне попередження про необхідність подачі декларацій та про своєчасність внесення відповідних коригувань до вже поданих податкових декларацій, з метою уникнення нарахування штрафних санкцій тощо. На прохання жінки клієнти систематично перераховували гроші на належний їй банківський картковий рахунок.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження, яке здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з місцем дислокації у м. Вінниці) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області.

Підозрювану на час слідства було відсторонено від займаної посади.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1231