Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

У м. Вінниці затримано та повідомлено про підозру злодію-рецидивісту, який украв у дитини велосипед

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 55-річному жителю м. Жмеринки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно).

Слідством установлено, що у денну пору доби біля однієї з водойм м. Вінниці 11-річний хлопчик рибалив. Біля нього на березі лежав його велосипед.

У цей час до того місця підійшов підозрюваний та заволодів транспортним засобом дитини. Хлопчик помітив дії незнайомця та намагався повернути велосипед, однак крадій утік з місця події.

Батьки потерпілого звернулися до поліції та згодом чоловіка було затримано в іншій частині міста з викраденим велосипедом.

Відомо, що він раніше неодноразово засуджувався за вчинення корисливих злочинів. У квітні цього року звільнився з місць позбавлення волі і, усвідомлюючи свою протиправну діяльність та її наслідки, знову взявся за старе.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Слідчим за погодженням з прокурором до суду надіслано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1178