Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

Судитимуть вінничанку, яка у стані сп’яніння збила підлітка на тротуарі

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно 43-річної жительки м. Вінниці, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Подія сталася вранці 24 травня цього року у м. Вінниці на вулиці І. Богуна. Досудовим розслідуванням установлено, що жінка керувала легковим автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Рухаючись проїжджою частиною вулиці, вона не вибрала безпечної швидкості руху та втратила керування автомобілем. Водійка виїхала на тротуар та допустила наїзд на 13-річного хлопця, який ішов у попутному напрямку.

Після цього автівка продовжила рух, здійснивши наїзд на паркани приватних садиб.

Підлітка було госпіталізовано до лікарні, де йому діагностували тяжкі тілесні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму. Дитині було проведено низку оперативних втручань і його лікування триває до сьогодні.

Прокуратура, захищаючи інтереси дитини, наполягатиме у суді на призначенні обвинуваченій покарання, необхідного та достатнього для її виправлення та попередження нових злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1859