Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2021

Вінницькою обласною прокуратурою проведено семінар з питань цивільного захисту у мирний час та в особливий період (ФОТО)

У Вінницькій обласній прокуратурі 10 серпня в режимі відеоконференцзв’язку з окружними прокуратурами відбувся навчально-практичний семінар «Організація заходів із захисту працівників органів прокуратури від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період».

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур Вінницької області, представники Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької обласної державної адміністрації та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області. 

Як зазначив керівник Вінницької обласної прокуратури Олександр Бутович, у час, коли країна перебуває у воєнному конфлікті, питання цивільного захисту населення особливо актуальне. Для співробітників органів прокуратури важливо мати теоретичну підготовку та практичні навички з організації заходів захисту. 

Далі начальник відділу кадрової роботи та державної служби обласної прокуратури Наталія Тисячук поінформувала щодо основних заходів у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Про надзвичайні ситуації та їхню класифікацію говорив головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи кадрового підрозділу Юрій Заграй.  

Щодо питань «Територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту та її ланки. Органи управління та сили цивільного захисту територіальної підсистеми» та «Оповіщення й інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій» виступив заступник директора департаменту – начальник управління планування, оповіщення, цивільного захисту, навчання населення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької ОДА Сергій Дев’ятий.

Про особливості укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних, пристосованих та найпростіших укриттях) поінформував головний спеціаліст відділу цивільного захисту, навчання населення та інформаційної взаємодії зазначеного Департаменту Ігор Голдибан. Про евакуацію, планування та проведення заходів з евакуації людей та матеріальних цінностей – головний спеціаліст відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління Департаменту Павло Бєлих. 

З питанням «Організація заходів пожежної безпеки на підприємствах, установах та організаціях» виступив заступник начальника з навчально-методичної роботи навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області Олександр Скорбач.

Після виступів учасники семінару обговорили окреслені питання у форматі круглого столу та визначили конкретні заходи реалізації поставлених завдань. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1299