Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

Взято під варту чоловіка, який підозрюється у згвалтуванні неповнолітньої

За процесуального керівництва Жмеринської окружної прокуратури повідомлено про підозру 33-річному жителю м. Жмеринка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 КК України (зґвалтування неповнолітньої особи).

Досудовим слідством установлено, що раніше судимий чоловік за злочини проти власності, а також проти життя та здоров’я особи,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, запропонував підвезти на скутері знайому 14-річну дівчинку з околиці м. Жмеринка в центр міста до торгового центру «АТБ». Але, скориставшись довірою неповнолітньої, зловмисник завіз її до території дачного кооперативу та в одному із будинків, долаючи опір, зґвалтував.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

На сьогодні, задовольнивши клопотання слідчого, погодженого  прокурором, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.      

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1297