Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

Прокуратура в апеляційному порядку відстояла повернення у власність Чернівецької громади 57 га пасовища вартістю 7 млн грн

Вінницьким апеляційним судом залишено без змін рішення Чернівецького районного суду на позовну заяву Могилів-Подільської окружної прокуратури про розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки у власність громади.

Йдеться про земельну ділянку площею 57 га вартістю 7 млн грн на території Чернівецької територіальної громади з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Втім орендарка, яка отримала землю у користування, розорала її та засіяла соняшником.

Такими діями підприємиця спричинила ненадходження до місцевого бюджету додаткових коштів за оренду землі, оскільки, відповідно до Закону України «Про оцінку земель», величина нормативної грошової оцінки земель для ріллі у кілька разів вища ніж для пасовищ та сіножатей.

Суд першої інстанції задовольнив позовну заяву прокуратури, однак відповідачка оскаржила це рішення в апеляційному порядку.

Вінницький апеляційний суд підтвердив правильність позиції прокуратури щодо факту порушення земельного законодавства, відтак залишив без задоволення апеляційну скаргу відповідачки та без змін рішення Чернівецького районного суду.

На сьогодні рішення суду набуло законної сили, і прокуратурою вживаються заходи для його реального виконання.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1405