Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

У м. Вінниці суд узяв під варту громадянина сусідньої держави, який підозрюється у замаху на вбивство

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину однієї із сусідніх держав у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство).

Установлено, що 29.07.2021 у нічний час на одній з вулиць м. Вінниці між 40-річним підозрюваним та його 25-річним знайомим виник конфлікт через боргові зобов’язання. У розпал сварки старший чоловік дістав ножа та кілька разів ударив ним молодшого в груди та живіт. Після цього зловмисник з місця події втік.

Потерпілого було доставлено до лікарні, де йому надали медичну допомогу.

Нападника було затримано працівниками поліції, йому повідомлено про підозру та судом до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Санкція статті, інкримінованої підозрюваному, передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1509