Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Прокуратура в апеляційному порядку оскаржує незаконні рішення суду щодо майнових прав 

З метою забезпечення реагування на судові рішення, що порушують інтереси держави, органи прокуратури Вінниччини постійно здійснюють моніторинг Єдиного державного реєстру судових рішень, а також взаємодіють з органами державної влади, місцевого самоврядування та іншими суб’єктами владних повноважень з цього питання.

Так, Немирівською окружною прокуратурою Вінницької області під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень виявлені незаконні рішення судів щодо визнання прав власності на землю та на нерухоме майно за фізичними особами. 

Зокрема Немирівський районний суд визнав право власності на земельну частку (пай) площею 2,5 га вартістю 500 тис. грн колишнього сільськогосподарського підприємства за особою, яка не була включена до списку членів КСП, а відтак не мала права претендувати на пай. 

Також той самий суд ухвалив рішення про визнання права власності за набувальною давністю на нежитлову будівлю площею майже  200 кв. м вартістю понад 1 млн грн за підприємцем, який не мав підстав для отримання права власності на майно, оскільки воно мало законного власника. 

Представляючи інтереси держави, прокуратура зазначені рішення Немирівського районного суду оскаржила в апеляційному порядку. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1468