Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

У Вінницькій обласній прокуратурі підбили підсумки роботи відомства у першому півріччі 2021 року (ФОТО)

У четвер, 29 липня, під головуванням керівника Вінницької обласної прокуратури Олександра Бутовича відбулася оперативна нарада «Про результати роботи органів обласної прокуратури у першому півріччі 2021 року, шляхи підвищення ефективності їхньої діяльності в умовах реформування, пріоритети та основні завдання на наступний період».

У заході взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури Василь Гайворон, заступники керівника Олександр Смуригін та Антон Ковальський, начальники структурних підрозділів апарату обласної прокуратури та керівники окружних прокуратур.

Як зазначив Олександр Бутович, у звітному періоді органами прокуратури забезпечено належне виконання покладених на них функцій, а проведена з іншими правоохоронними органами робота щодо протидії злочинності сприяла зміцненню законності та правопорядку в регіоні. 

«В області покращено стан протидії організованій злочинності. Засобами процесуального керівництва активізовано досудове розслідування кримінальних проваджень про злочини, вчинені працівниками правоохоронних органів та службовими особами. Також зменшено кількість кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких здійснюється із порушенням розумних строків. Покращено ефективність реалізації прокурорами повноважень при забезпеченні участі у розгляді судами справ про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією».

Водночас керівник обласної прокуратури наголосив, що потребує покращення робота щодо забезпечення відшкодування збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями інтересам держави та територіальних громад. Також прокурори мають зосередити більшу увагу на судовому захисті інтересів держави у сфері охорони довкілля. Крім того, слід покращити нагляд за дотриманням прав взятих під варту осіб та засуджених. 

Про результати роботи на визначених напрямах поінформували перший заступник керівника обласної прокуратури та заступники. Про роботу окружних прокуратур Вінниччини у звітному періоді доповіли їхні керівники. 

Після обговорення окреслених питань учасники наради ухвалили рішення, у якому визначили шляхи підвищення ефективності діяльності органів прокуратури області, їхні пріоритети та основні завдання на наступний період. 

      

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1580