Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

Вінницькою обласною прокуратурою проведено семінар з питань ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних в органах прокуратури (ФОТО)

У Вінницькій обласній прокуратурі в режимі відеоконференцзв’язку з окружними прокуратурами відбувся навчально-практичний семінар «Актуальні та проблемні питання ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних в органах прокуратури». 

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур Вінницької області, представник Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як зазначив керівник Вінницької обласної прокуратури Олександр Бутович, військовий облік є складовою змісту мобілізаційної підготовки держави, тому тема семінару є важливою для набуття теоретичних та  практичних навичок з метою якісної організації військово-облікової роботи в органах прокуратури.  

У ході заходу щодо питання «Керівні документи з питань військового обліку. Загальні положення функціонування системи військового обліку» виступила начальник відділу кадрової роботи та державної служби обласної прокуратури Наталія Тисячук. 

Щодо заходів, які покладаються на керівників з питань ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних та порядку проведення бронювання військовозобов’язаних, розповів головний спеціаліст кадрового підрозділу обласної прокуратури Юрій Заграй.

Про те, які зміни у керівних документах з питань військового обліку та бронювання, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку» № 1357-ІХ, який набув чинності 23.04.2021, повідомив представник Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Кучерук. 

Зазначені питання семінару учасники обговорили у форматі запитання/відповіді, акцентуючи на їхній практичній реалізації у щоденній роботі співробітників обласної та окружних прокуратур Вінниччини. 

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1450