Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Прокуратура домоглася реального покарання для жінки, яка напідпитку скоїла ДТП із загиблим

Прокурором Вінницької обласної прокуратури в суді доведено винуватість 48-річної жительки м. Тульчина за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

У судовому засіданні доведено, що у грудні 2018 року жінка, перебуваючи за кермом легкового автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, спричинила дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинула людина.

Рухаючись у темну пору доби автодорогою, водійка не зменшила швидкості перед колоною автомобілів, які в попутному напрямку чекали на об’їзд ділянки дороги, де проводився ремонт. Кермувальниця допустила зіткнення із задньою частиною напівпричепа-цистерни, який стояв крайнім у колоні.

Внаслідок зіткнення тілесні ушкодження отримав пасажир легковика, яким керувала обвинувачена. Потерпілого було доставлено до лікарні, де він помер під час надання медичної допомоги.

Немирівським районним судом водійку засуджено з призначенням покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки та звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 3 роки.

Не погодившись із таким вироком суду, Вінницька обласна прокуратура оскаржила його до Вінницького апеляційного суду. Суд узяв до уваги обґрунтовані доводи прокурора, підтримав його позицію та ухвалив новий вирок, яким засудив обвинувачену до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на   3 роки.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1347