Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

За опір працівникам поліції жителя Гайсинського району суд оштрафував на 20 тис. грн

Прокурором Гайсинської окружної прокуратури в суді доведено винуватість 48-річного жителя Гайсинського району у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків).

Установлено, що в лютому 2021 року, керуючи легковим автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, чоловік порушив правила дорожнього руху.

На вимогу патрульних поліцейських про зупинку порушник не відреагував, а навпаки – почав тікати від них на автомобілі вулицями населеного пункту. Водій збільшував швидкість, порушував правила дорожнього руху, створював аварійні ситуації.

Коли ж поліцейські зрештою зупинили втікача, він почав чинити їм опір: штовхався, нецензурно лаявся, хапав правоохоронців за формений одяг та службові жетони, намагався завдати їм ударів та пошкодити відеореєстратор.

Протиправні дії чоловіка були зафіксовані та за цим фактом відкрито кримінальне провадження.

У суді обвинувачений у повній мірі визнав свою вину та розкаявся. Суд своїм рішенням визнав зазначену особу винуватою та присудив штраф у розмірі 20400 грн, які стягуються на користь держави.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1545