Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

Прокуратура вимагає відшкодувати 108 тис. грн збитків, спричинених самовільним захопленням земель історико-культурного призначення

Немирівською окружною прокуратурою до суду подано позовну заяву в інтересах держави в особі Іллінецької міської ради до керівника сільгосппідприємства про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки історико-культурного призначення.

Встановлено, що підприємець кілька років незаконно використовував земельні ділянки історико-культурного призначення загальною площею 7,2 га, які перебувають у комунальній власності Іллінецької міської ради. Керівник підприємства на зайнятих землях вирощував сільськогосподарські культури за відсутності правовстановлюючих документів про передачу земельної ділянки у власність або в оренду.

Внаслідок вчинення протизаконних дій територіальній громаді завдано шкоду на суму 108 тис. грн.

Крім того, за цим фактом Немирівською окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно директора згаданого підприємства, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене щодо земельних ділянок особливо цінних земель).

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2024