Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

Суд взяв під варту жителя Тульчинського району, якого підозрюють у розбещенні малолітньої дитини

За процесуального керівництва Тульчинської окружної прокуратури повідомлено про підозру 59-річному жителю Тульчинського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України (вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи).

Встановлено, що 10 липня підозрюваний запросив до власного будинку малолітніх хлопчиків 2008 та 2010 років народження. Користуючись тим, що малолітні діти через свій вік не могли розуміти сексуальний характер дій та з метою задоволення своєї статевої пристрасті, чоловік учинив розпусні дії стосовно молодшого хлопчика.

Після звернення батьків хлопчика до правоохоронців чоловіка було затримано, йому повідомлено про підозру та 13 липня Тульчинським районним судом до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших можливих потерпілих від злочинних дій підозрюваного.

Санкція статті 156 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки ЇЇ вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1413