Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Майстра підрозділу «Укрзалізниці» на Вінниччині обвинувачують у розтраті майна на суму 340 тис. грн

Прокурорами Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно шляхового майстра одного із підрозділів регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах).

Слідством установлено, що працівник залізниці отримав на зберігання демонтовані матеріали верхньої будови колії. Надалі він незаконно, в порушення службових повноважень, з корисливих мотивів допустив відчуження матеріалів колії на суму майже 340 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1473