Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

На Вінниччині колишнього сільського голову обвинувачують у розкраданні бюджетних коштів

Прокурорами Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на проведення ремонтних робіт доріг (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством установлено, що у 2018 році між однією із сільських рад тодішнього Липовецького району та юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві доріг, укладено договір підряду про капітальний ремонт дорожнього покриття однієї  вулиці населеного пункту.

Надалі було установлено, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в акті приймання виконаних будівельних робіт, що підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи. Збитки, територіальній громаді становлять понад 238 тис. грн. З метою забезпечення їх відшкодування на майно обвинуваченого накладено арешт.

Як раніше повідомляла обласна прокуратура, також у травні до суду передано обвинувальний акт стосовно керівника зазначеної підрядної організації, який заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт дороги, та надалі легалізував їх під виглядом здійснення фінансових операцій.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1477