Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

У Могилів-Подільському районі задля нелегального бізнесу незаконно знищили дерева на суму 1,3 млн грн – розпочато кримінальне провадження (ФОТО)

Могилів-Подільською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев, якою довкіллю заподіяно збитки на суму 1,3 млн грн (ч.ч. 3, 4 ст. 246 КК України).

У ході досудового розслідування також було виявлено факт незаконного зберігання незаконно зрубаних дерев, які використовувалися для виробництва деревного вугілля, відтак зареєстровано ще й кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 КК України.

У ході слідства 7 липня прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури, слідчими Могилів-Подільського районного відділу поліції із залученням оперативних працівників Могилів-Подільського прикордонного загону, спеціалістів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області та Управління Держпраці у Вінницькій області за силової підтримки спецпідрозділу «Дозор» проведено санкціонований обшук земельної ділянки, на якій здійснювалося хімічне виробництво деревного вугілля.

Під час обшуку виявлено 4 піролізні печі, 50 контейнерів для випалювання деревного вугілля, близько 2000 кг нефасованого деревного вугілля, близько 65 м куб. деревини, близько 40 тис. одиниць пакувальної тари, 3400 мішків готової продукції. Деревину та готову продукцію вилучено.

Крім того, вилучено документацію, засоби відеоспостереження та накопичувачі інформації.

На сьогодні проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення походження деревини, призначені та проводяться експертизи.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2616