Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Агронома фермерського господарства обвинувачують у захопленні 27 га землі на території Погребищенської громади

Прокурорами Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно головного агронома одного з фермерських господарств Погребищенської територіальної громади, який обвинувачується у самовільному захопленні земельних ділянок історико-культурного призначення (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Слідством установлено, що восени 2018 року агроном, всупереч вимогам ст. ст. 112, 116-126, 150 Земельного кодексу України, використовуючи сільськогосподарську техніку, яка належить фермерському господарству, вчинив самовільне зайняття земельної ділянки площею 27 га, яка відноситься до земель історико-культурного призначення. Обвинувачений мав на меті збільшення угідь для вирощування сільськогосподарських культур та отримання прибутку за рахунок обробки землі та вирощування рослинної продукції.

Незаконні дії особи спричинили територіальній громаді збитки на суму 212 тис. грн, які відшкодовані в ході досудового розслідування.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1017