Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Прокуратурою Вінниччини здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення прав дитини з особливими освітніми потребами

Вінницькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України (невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого).

Слідство розпочате за фактом вчинення протиправних дій асистентом вчителя однієї зі шкіл м. Вінниці стосовно 12-річного учня. Згідно з отриманою інформацією, педагог словесно та діями ображала дитину, що зафіксовано камерами зовнішнього відеоспостереження.

Крім того, за цим фактом прокуратурою ініційовано проведення службової перевірки Департаментом гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації, а Вінницькому районному управлінню поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області доручено вжити заходів реагування в межах компетенції.

Прокуратурою вживаються невідкладні заходи для встановлення всіх обставин події.

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні керівництвом обласної прокуратури взято на контроль.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1061