Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2021

За позовом прокуратури суд зобов’язав товариство оплатити купівлю земельної ділянки у м. Вінниці

Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості згідно з договором купівлі-продажу земельної ділянки.

Встановлено, що у 2018 році Вінницька міська рада і одне з товариств з обмеженою відповідальністю уклали договір купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення для здійснення виробничої діяльності.

Відповідно до умов договору, за ділянку площею 1,5 га підприємство зобов’язувалося заплатити 2,7 млн грн у виді розстроченого платежу. Частину коштів покупець сплатив, а надалі перестав виконувати договірні зобов’язання, порушуючи строки сплати внесків.

З огляду на факт недобросовісного виконання договірних відносин у сфері землекористування, прокуратура у судовому порядку домоглася стягнення з товариства 1,3 млн гривень заборгованості згідно з договором купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення.

За сприяння Вінницької окружної прокуратури наразі судове рішення реально виконано.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1201