Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

За отримання 4 тис. грн неправомірної вигоди співробітник Держпродспоживслужби відповідатиме в суді

Вінницької окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно співробітника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища).

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець одержав неправомірну вигоду в розмірі 4000 гривень від громадянина за виготовлення неправдивих документів. Співробітник Держпродспоживслужби видав чоловікові, який не проходив спеціального навчання та не складав необхідних іспитів, посвідчення тракториста-машиніста, а також самостійно виготовив таке посвідчення, внісши до нього неправдиві відомості.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, обвинуваченому загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1265