Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Голові правління підприємства повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру службовій особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

За даними слідства, голова правління одного з Відкритих акціонерних товариств Вінниччини, діючи умисно, всупереч вимог п. 22 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615, достовірно знаючи про те, що у підприємства спеціальний дозвіл на користування надрами зупинений, у період часу з 01.11.2017 до 11.12.2018, як керівник підприємства, організував незаконне видобування корисних копалин (мігматитів).

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.1994 року № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення» мігматит є корисною копалиною загальнодержавного значення.

Наразі у кримінальному провадженні організовано проведення слідчих дій для встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловікові загрожує покарання у виді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1124