Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Повідомлено про підозру колишньому посадовцю міської ради за розтрату бюджетних коштів

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому посадовцю однієї з міських рад Вінниччини у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2019 році, на той час начальник управління житлово-комунального господарства однієї з міських рад Вінницької області, зловживаючи службовим становищем, уклав договір та на його виконання перераховано бюджетні кошти за придбання у фізичної особи-підприємця 83 тонни технічної солі для посипання доріг у осінньо-зимовий період за завідомо завищеними цінами з метою розтрати бюджетних коштів на користь посадовця, чим заподіяв матеріальну шкоду бюджету міської ради на суму понад 105 тис. грн.

За аналогічних обставин у 2020 році ним же укладено договір із тією ж фізичною особою-підприємцем про закупівлю 61,2 тонни технічної солі за завідомо завищеними цінами з метою розтрати бюджетних коштів на користь підприємця, чим заподіяв матеріальну шкоду бюджету міської ради на суму майже 78 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1262