Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи, який вчинив незаконну порубку лісу

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи – майстра лісу державного лісництва Вінницької області, члени якої з метою особистого збагачення, без відповідного на те дозволу вчинили незаконну порубку лісу, спричинивши тяжкі наслідки навколишньому природньому середовищу у сумі понад 530 тис. грн (ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 28, ч. 4    ст. 246 КК України).

За даними слідства члени організованої групи з метою особистого збагачення, без відповідного на те дозволу і законних підстав, у період з квітня до початку вересня 2020 року вчинили незаконну порубку 86 дерев, які реалізували, спричинивши тяжкі наслідки навколишньому природньому середовищу у сумі понад 530 тис. грн.
Обвинувальні акти стосовно інших двох учасників організованої групи передані до суду з угодами про визнання винуватості у червні поточного року.  

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, організатору організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1455