Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Повідомлено про підозру директору підприємства, який заволодів бюджетними коштами

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури повідомлено про підозру службовій особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

За даними слідства, у 2019 році між однією із сільських рад Хмільницького району та юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві спортивних майданчиків, був укладений договір підряду з нового будівництва мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту.

По завершенні будівництва встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в актах приймання виконаних підрядних робіт.

Такі дії підрядника спричинили збитки бюджету територіальної громади в сумі 100 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловікові загрожує покарання у виді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1435