Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи, які вчинили незаконну порубку лісу і спричинили тяжкі наслідки екології у сумі понад 1,4 млн грн

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які з метою особистого збагачення, без відповідного на те дозволу вчинили незаконну порубку лісу, заподіявши тяжкі наслідки екології (ч. 4 ст. 246, ч. 5  ст. 191, ч. 2 ст. 361 КК України).

За даними слідства члени організованої групи з метою особистого збагачення, без відповідного на те дозволу й законних підстав, упродовж січня-квітня 2021 року, вчинили незаконну порубку 145 дерев різних порід та діаметрів, які реалізували, спричинивши тяжкі наслідки екології у сумі понад 1,4 млн грн.

Для документального маскування злочинної діяльності групи, організатор вносив до Єдиної державної системи електронного обліку деревини – автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, що забезпечує збирання, зберігання, обробку і захист інформації про походження, заготівлю та реалізацію деревини, завідомо неправдиві відомості про пункти навантаження і розвантаження лісопродукції  та виготовляв товарно-транспортні накладні, які передавав іншому члену організованої групи для пред’явлення, у разі їх перевірки працівниками правоохоронних органів.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи  до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1510