Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

Жительку м. Могилева-Подільського підозрюють у забрудненні поверхневих вод Дністра (ФОТО)

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру жительці м. Могилева-Подільського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод (водних об’єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для життя та здоров’я людей та довкілля).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваною у 2008 році отримано у користування теплохід «Подол». За розпорядженням підприємиці судно транспортували до м. Могилева-Подільського та пришвартували до гідротехнічної споруди (підпірна стінка) на річковому вокзалі міста. Після цього могилівчанка почала використовувати вказане судно для своєї підприємницької діяльності, а саме – пасажирських перевезень.

У липні 2020 року, коли теплохід, в порушення вимог законодавства був пришвартований біля річкового вокзалу, сталася аварійна ситуація – у корпусі судна виникло пошкодження, через що вода почала потрапляти у машинне відділення судна та вимивати нафтопродукти в річку.

Слідством установлено, що забруднення поверхневих вод р. Дністра створило небезпеку для життя та здоров’я людей. Протиправними діями підприємиці навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму понад 222 тис. грн.

Згідно з ч. 1 ст. 242 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1902