Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

За незаконне знищення дерев троє жителів Оратівщини сплатять 100 тис. грн збитків

Оратівський районний суд Вінницької області задовольнив дві позовні заяви Немирівської окружної прокуратури за матеріалами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області стосовно трьох громадян щодо відшкодування збитків на суму майже 100 тис. гривень, заподіяних довкіллю внаслідок незаконної вирубки дерев.

Встановлено, що у 2018 році житель Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади в межах населеного пункту зрізав 13 дерев, не маючи дозвільних документів на право видалення зелених насаджень.
Також у 2020 році двоє мешканців цієї ж територіальної громади здійснили незаконну вирубку 67 дерев різних порід на території одного з сіл.

Порушникам було направлено претензії про можливість у добровільному порядку відшкодувати збитки, завдані державі. Однак громадяни ці вимоги проігнорували.

Відтак прокуратура у судовому порядку вимагала стягнути з порушників шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу.

Зваживши на доводи прокуратури, суд задовольнив позовні заяви, зобов’язавши сплатити збитки на суму майже 100 тис. гривень в дохід бюджету. Наразі вживаються заходи для реального виконання судового рішення.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1511