Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

У Жмеринському районі прокуратура не допустила подвійної приватизації 2 га сільськогосподарської землі

Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області задоволено позов прокуратури в інтересах держави про визнання незаконним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та витребування земельної ділянки.

Вивчаючи стан законності під час розпорядження земельними ділянками державної власності на території Жмеринського району, прокуратура виявила порушення вимог Земельного кодексу України.

Встановлено, що у приватну власність громадянину було повторно надано земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства загальною площею 2 га орієнтовною вартістю 250 тис. гривень.

Водночас з’ясувалося, що чоловік раніше вже реалізував своє право на отримання безоплатно у власність земельних ділянок за вказаним видом використання на території іншої області.

Виявивши порушення законодавства, прокуратура звернулася до суду з позовом із вимогами визнати незаконним та скасувати наказ відомчого управління та витребувати на користь держави зазначену земельну ділянку. Суд задовольнив позовну заяву прокурора.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1471