Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Прокуратура поновила права засудженого

Вінницька окружна прокуратура поновила соціальні права засудженого, який відбуває покарання в ДУ «Стрижавська виправна колонія (№ 81)», на отримання страхових виплат.

Установлено, що за період з жовтня 2017 до березня 2021 років Хмельницьким міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області перераховано на особовий рахунок засудженого 33071,04 грн страхової виплати втраченого заробітку внаслідок нещасного випадку на виробництві.

Однак, в порушення вимог ч. 4 ст. 48 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та п. 1.14 Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою Фонду соціального страхування України, із цих коштів, які надходили на депозитний рахунок ДУ «Стрижавська виправна колонія (№ 81)», адміністрацією установи незаконно без згоди засудженого здійснювались відрахування.

Реагуючи на виявленні порушення окружною прокуратурою внесено  вказівку начальнику ДУ «Стрижавська виправна колонія (№ 81)», на виконання якої незаконно утримані кошти в сумі понад 15 тис. грн  повернуті на  рахунок засудженого.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1298