Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Судитимуть чоловіка, який вбив знайомого та забетонував його тіло

Вінницькою окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно вінничанина, який скоїв убивство та понад чотири роки приховував це (ч. 1 ст. 115 КК України - умисне вбивство, ч. 3 ст. 297 КК України -  наруга над тілом померлого, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим розслідуванням установлено, що чоловік у листопаді 2016 року в результаті сварки, що виникла під час спільного вживання алкогольних напоїв, наніс своєму знайомому дев’ять ударів ножем в груди та один удар в спину, від чого той помер на місці злочину.

Будучи раніше судимим та розуміючи правове значення вчиненого, зловмисник, аби приховати скоєне, за допомогою товариша, слідство стосовно якого триває, забетонував тіло вбитого у подвір’ї чужого будинку, де у той час виконував ремонтні роботи.

Обвинувачений перебуває під вартою. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1056