Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

За незаконний видобуток корисних копалин судитимуть трьох односельців (ФОТО)

Могилів-Подільською окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно трьох жителів одного із районів області, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Слідством установлено, що у квітні 2021 року на території недіючого кар’єру, поблизу с. Русава Могилів-Подільського району троє чоловіків  здійснили незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, чим спричинили збиток навколишньому природному середовищу.

Прокурором у справі на користь Ямпільської ОТГ до обвинувачених пред'явлено позов про відшкодування заподіяних збитків.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом обвинуваченим загрожує покарання у виді штрафу у розмірі до 85 тис. грн, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

          

                                   

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 812