Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Повідомлено про підозру ексбухгалтерці, яка заволоділа 3 млн грн

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканці обласного центру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 200 КК України (підробка документів на переказ, в тому числі вчинена повторно), ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення та розтрата чужого майна, що було ввірене особі) та ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно), яка заволоділа коштами фізичних осіб-підприємців, надаючи їм бухгалтерські послуги.

Слідством установлено, що 38-річна жінка упродовж року (з березня 2019 до березень 2020 років), обслуговуючи трьох фізичних осіб-підприємців, будучи уповноваженою на виконання функцій, зокрема щодо ведення каси, бухгалтерського, фінансового, господарського обліків, подачі звітності та здійснення платежів, діючи умисно, за допомогою наданих їй електронного ключа і паролю до систем електронних банківських кабінетів, шляхом підроблення електронних платіжних доручень заволоділа грошовими коштами осіб, яким надавала послуги, на загальну суму понад 3 млн грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом зазначеній особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1164