Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Прокуратурою до суду передано обвинувальний акт щодо начальниці відділення поштового зв’язку, яка привласнила майже 470 тис. грн

Вінницькою окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці одного з відділень поштового зв’язку Вінницької дирекції АТ «Укрпошта», яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

Слідством установлено, що жінка, перебуваючи на посаді начальниці пересувного відділення поштового зв’язку, отримувала від листонош населених пунктів Вінницького району готівкові кошти, сплачені громадянами за комунальні послуги. Користуючись своїм службовим становищем, посадовиця не здавала зазначені кошти в касу Вінницької дирекції АТ «Укрпошта», а  використовувала для власного збагачення. Загалом керівниці вдалося привласнити майже 470 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1199