Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Вінницькою обласною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду на суму 270 тис. грн

Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов заступника прокурора Вінницької області в інтересах держави в особі Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, Державного вищого навчального закладу «Могилів-Подільський монтажно-економічний коледж» до ТОВ «Кастум» про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю товарів за державні кошти та стягнення 270 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, за результатами проведених торгів між закладом освіти й товариством укладено договір про постачання природного газу. Надалі між замовником та постачальником було укладено ще 10 додаткових угод до договору, до того ж 7 із них – в один день. Згідно з умовами кожної з цих угод ціну за одиницю товару збільшено на 10 % без зміни суми договору та одночасно зменшено обсяг закупівлі газу.

При цьому коливання ціни природного газу в цей період не було, а тому надані товариством документи на підтвердження зміни ціни товару на ринку не є підставою для її підвищення.

Зазначене рішення суду виконане у повному обсязі. Державному вищому навчальному закладу «Могилів-Подільський монтажно-економічний коледж» ТОВ «Кастум» перераховані кошти у сумі 270 тис.  грн.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1044