Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Підприємця з м. Гайсина судитимуть за підозрою у привласненні бюджетних коштів

Гайсинською окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно підприємця, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Слідством установлено, що підприємець отримав від Гайсинської міської ради замовлення на виконання капітального ремонту системи зливовідведення на одній з вулиць м. Гайсина.

Підрядник, не виконавши всіх робіт, зловживаючи службовим становищем, склав, підписав, завірив печаткою та передав замовнику акти приймання виконаних робіт із завідомо неправдивими відомостями. Надалі, скориставшись підробленими документами, підприємець заволодів бюджетними коштами в сумі 26 тис. грн, які під час досудового розслідування він відшкодував у повному обсязі.
У разі доведення винуватості чоловіка у судовому порядку йому загрожує покарання у виді штрафу від 34 до 68 тис. грн або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1305