Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

За незаконну порубку дерев чоловік відповідатиме у суді

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 52-річного жителя Тернопільської області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу).

Слідством установлено, що в квітні цього року обвинувачений, перебуваючи в одному із сіл Гайсинського району, вчинив порубку дерев у прибережній захисні смузі. Реалізовуючи свій злочинний задум, він самовільно, не маючи на те відповідного дозволу, незаконно зрубав десять сиро-ростучих дерев породи «Верба» та «Вільха» діаметром від 30 до 95 см, чим заподіяв істотну шкоду навколишньому природному середовищу. З метою відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, Гайсинською окружною прокуратурою заявлено позов.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку, йому загрожує покарання у виді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1260